Photographer

Kryckeståt


söndag, augusti 17th, 2014


kryck-26

Jag gissar att inte många nuförtiden har närvarit vid ett kryckeståt. Ett kryckeståt arrangerades förr i tiden för blivande brudpar; grannar, släkt och vänner byggde en krycka som kläddes med blommor och blad och bars hem till det lyckliga paret. Väl framme knackade man på deras dörr och frågade om man fick hålla kryckeståt. Vid ett ja dukades kaffe och kakor fram och hela sällskapet fikade på gräsmattan. Vid ett oförmodat nej så satte man kryckan för dörren så brudparet inte kunde gå ut.

Det kryckeståt som jag fotograferade anordnades dock inte i samband med ett kommande bröllop; brudparet som uppvaktades i detta fall firade sin 50-åriga bröllopsdag. Det ni!

 

kryck-2

kryck-5

kryck-7

kryck-8

kryck-9

kryck-10

kryck-11

kryck-12

kryck-13

kryck-14

kryck-15

kryck-16

kryck-19

kryck-20

kryck-21

kryck-22

kryck-23

kryck-24

kryck-25

kryck-27

kryck-28

kryck-29

kryck-30

kryck-31

kryck-32

kryck-33

kryck-35

kryck-36

kryck-37

kryck-39

kryck-40

kryck-41

kryck-43

kryck-44

kryck-45

kryck-46

kryck-47

kryck-48

kryck-49

kryck-50

kryck-51

kryck-52

kryck-53

kryck-54

kryck-55

kryck-56

kryck-57

kryck-59

2 Responses to “Kryckeståt”

 1. Britta Wendelius Says:

  Hejsan!
  Jättefina bilder. Jag red först på den stora svarta hästen och vi har gården där vi samlades, jag skulle gärna vilja göra en nyhet på vår egen hemsida med länk till din bildblogg… hoppas det är ok? Finns det möjlighet att ”få använda” bilden på mig och min svarta häst Abel och ifall du tog några bilder på mina två fuxar med tjejerna i röd frack? Är intresserad av dessa bilder om de är bra? Skulle vilja lägga upp dem på vår hemsida i såfall? //britta 🙂

 2. Linda Landquist Says:

  Hej! Tack så mycket 🙂
  Självklart kan du länka till mitt inlägg från kryckeståtet på din hemsida! Det går jättebra! Jag skickar även gärna de bilder jag tog på dig och Abel + de två tjejerna på fuxarna, kan jag skicka dem till mailen som finns på hemsidan du länkade till? Annars vill jag ha en fungerande mailadress!

  /Linda

Leave a Reply