Photographer

Sthlm


torsdag, mars 24th, 2011

Jag vet ej om jag skrev det, men förra veckan var jag ute på en fotoprommis när jag plötsligt märkte att jag hade en fläck större än Danmark (kändes det som) på sensorn, jag gick med kameran raka vägen till Expert här i Västerås men det fanns inget de kunde göra åt den, de pillade med lite olika grejer på sensorn men inget bet på fläcken. Sen dess har jag vankat av och an med världens klump i magen, jag tänkte att om den inte går bort efter 1000-tals gnuggningar så biter inget på den.
I tisdags åkte jag dock till Stockholm och passade då på att lämna in kameran. Jag ringde Canons verkstad där en kille svarade med sån bred brytning av något (ryska kanske?) så jag inte hörde något annat än att de ville ta 1300 spänn för en sensortvätt. Jag la på snabbt och ringde i stället Kameradoktorn (som egentligen bara tar hand om Nikon-kameror). Där ville de ha 150 kr för en sensorrengöring. Mer min budget tänkte jag, så jag gick till Kameradoktorn. Där var de väldigt trevliga, tog emot min kamera även fast det var en Canon, skämtade om att de kanske inte skulle fixa det med flit, för då skulle jag vara tvungen att köpa en Nikon av dem i stället, haha.
Efter 3 minuters väntan kom killen ner med kameran, helt fläckfri. När jag frågade vad han skulle ha för jobbet så sa han bara ”Äh, det här bjuder vi på!” och berättade att det egentligen bara är repor som är skadligt för sensorn, ja det är skönt att veta nu i alla fall.
Jag stressar nog lätt upp mig i onödan….

Det blev förstås lite gatufotografering för mig och Micke, när vi på onsdagen traskade igenom större delen av Stockholm kändes det som.

Gamla stan

Cykel

Vägg

Smal gång

 

Svanar

När vi skulle ta t-banan hem hoppade vi av vid Slussen i stället för Fruängen och fotade lite natt utan stativ (ISO-värden på typ 2000-3000?) Vi gick upp till Mosebacke och det är verkligen jättefint där.

Stockholm

One Response to “Sthlm”

  1. Annette Says:

    Andlöst vackra bilder du tagit. Jag skulle vilja ha fler av dem stoooora på min vägg. Vilket ljus och djup i bilderna.

Leave a Reply