Photographer

Grodor


fredag, april 15th, 2011

 

Jag och Micke gick upp till Djäkneberget för ca 2 veckor sedan för att fota grodor. Då låg dammen tyst och öde, och vi fick gå därifrån utan en enda groda på någon bild. Men igår så gick jag upp dit igen efter att min kompis Sara varit där, och tänkte ta lite revansch från förra gången. Tyvärr så gjorde jag inte en sån smidig revansch men den historien får ni läsa snart. I alla fall, som ni ser, så kryllade det av grodor i hela dammen. Lite äckligt faktiskt, tänk att simma där, och så poff, så får man tre hekto grodägg i munnen. Liksom. Tänk ifall…

Det var förstås lite änder där som kunde kalasa på grodorna. Nu vet jag i och för sig inte om änder äter grodor, men det hade ju varit mycket passande.

Och det var ungefär här som jag var så smidig. Ni ser gruppvåldtäckten här över? Låt er inte luras av bilden, det var 4 grodor, 3 stycken klamrade sig fast på den största av dem. Jag var just då på en grodtom del av dammen, och två barn var i närheten och ropade efter grodor, så jag sa åt dem att komma och kolla. Just då så har de värsta brottningsmatchen, de försvinner under ytan….. Det kommer upp lite bubblor….. och så kommer den groda som blev ”våldtagen” upp död till ytan. Gissa vad barnen gör då? Jo de börjar ju förstås storböla, och där står jag och känner mig klumpigare än Dunderklumpen som sa till dem att kolla, jag försöker trösta dem men de gråter bara ännu värre, tillslut kommer deras föräldrar och jag smiter därifrån snabbare än en gasell som blir jagad av en ursinnig gepard. Ungefär.

Men resten av fototuren lyckas jag hålla mig på gott avstånd från barn och deras föräldrar, då tillbringade jag tid vid en mindre pöl där det fanns lite ensamvargar till grodor. Två pensionärer höll till där bara men jag lät bli att prata med dem allt för mycket, ville inte se fler tårar den dagen.
Grodätande varelser… eller inte?

2 Responses to “Grodor”

  1. Rickard Karlsson Says:

    Rolig historia ändå, Linda! 😀
    Har varit fascinerad av grodor ända sedan barnsben då man ständigt utforskade hålan med dammen hos farmor & farfar.

  2. Åsa Says:

    ; ), barn behöver också lära sig att livet inte alltid är så lätt – inte ens för en groda

Leave a Reply