Photographer

Söderåsen dag 3: Kossor


söndag, oktober 16th, 2011

Natten till söndagen fick vi inte plats i sovstugan som vi natten innan hade haft tillgång till, så lösningen blev att åka till Lund och sova i Jens studentkorridors-rum. Ganska mycket mer bekvämt faktiskt med riktig toalett, dusch, och ett äkta kök.
På söndagsmorgonen var vi återigen uppe klockan 5 för att fota, men vi åkte inte tillbaka till Söderåsen, utan vi bestämde oss för att åka en lite kortare bit, till Dalby Söderskogs naturreservat tror jag att det hette. Jag gick runt i skogen för att leta fram ett bra fotoställe, men jag tyckte skogen var alldeles för snårig, och jag ville ju faktiskt fota soluppgången, så så snart jag kunde ta mig ut ur skogen gjorde jag det (på ett ganska omständigt sätt, kröp genom träd och buskar och diken och allt möjligt) för att komma fram till ett elstängsel. Efter att jag lite försiktigt provat om elen var på, konstaterade jag att den verkade vara av, och kröp genom stänglset och helt plötsligt befann jag mig i en stooor hage. Långt där borta såg jag ett gäng med kossor och tjurar. I början höll jag mig nära skogen och fotade soluppgången, men efter ett tag började jag gå (eller ja, gå, vem försöker jag lura? Klafsa är ett mer passande ord för leran stod mig nästan till knäna). Djuren verkade inte alltför intresserade av mig, vilket kändes ganska skönt eftersom det som sagt gick tjurar där också och de kan vara ganska agressiva.När jag gick tillbaka så upptäckte jag att det faktiskt fanns en väg med en sån där ko-omöjlig bro 100 meter från stället jag hade krånglat mig in i hagen genom. Yay….

 

 

Leave a Reply